Senaste inläggen

Av Louise Östergren Göransson - 22 april 2011 20:46

Dagen började toppen!

Fjädrar, fina kvasthästar, glada indianer, påsk of the caribbean och påskkärring spatserade stolt på lösdriften.

             

Icke att förglömma den fina påskhunden som gjorde oss den äran att senare rymma efter tre rådjur. Det var starten til ett kaos som hette duga. Indianen for efter hunden, jag brände mig i handen efter att envis kvasthäst drog iväg när jag höll i repet. Jag säger bara HANDSKAR, HANDSKAR, HANDSKAR! Påskpiraten flög glatt vidare på sin kvasthäst som var ypperligt lydig denna långfredag. Hon var nog stolt över sin fina utstyrsel.

         

Men min kvasthäst var extra tjurig, han hade nog fått för lite service. Oljan hade kanske tagit slut, vad vet jag?! Jag klev i alla fall upp på kvasten för att flyga efter påskpiraten, det skulle jag aldrig gjort. Ett-tu-tre så flög kvasthästen iväg ensam och jag låg på marken med en bultande handled. "Men lika glad för det är jag, men gladast är nog kvasthästen, na-na-nanana-na-na-na". Efter att mamma påskkyckling fångat in den onda kvasthästen, indianen fångat in påskhunden, och liten ömklig påskkärring rest sig upp med mycket möda och besvär bar det av tillsammans ner till havet.

               

Minsta kvasthästen var inte nöjd med sin utstyrsel ifrån öob, måste väl vara fina grejer för en liten fröken.

"kanske går att bita bort det"

 

Tillslut lyckades vi flyga hem igen och min kvasthäst skötte sig fint efter lilla incidenten. Man får väl lära av sina misstag!

Allt som allt blev det en härlig och inte minst en fantasifull dag, så

Glad påsk


   

ANNONS
Av Louise Östergren Göransson - 22 april 2011 17:00

Nu har jag äntligen knåpat ihop en hemsida. Den är fortfarende under uppbyggnad men lite finns där att kika på.

Jag kommer ha kvar bloggen, hemsidan finns till för att lättare kunna få en översikt över de tjänster jag har, kontaktinfo och referenser och om mig finns där med. Så ta en titt och kom gärna med synpunkter och förslag!
http://lollox2.webs.com

ANNONS
Av Louise Östergren Göransson - 19 april 2011 09:34

OJ, vad mycket man vill göra..Nu när värmen har kommit och alla börjat vakna ur vinterdvalan finns det hur mycket hästevanemang som helst. Kolla bara vad jag ska göra:

* Åka med Pim till Hovisen Emma och miljöträna

* Vara med på kultur och sparrisdagarna med Bella

* Ev. vara med som forfolk på pnh-kurs

* Vara med på verkningskurs

* Fynda körgrejer hos en gubbe  

* Åka med Pim till ridhuset i Orranäs

* Pim och jag ska förhoppningsvis vara med på både utställning och premiering

* Träna mååånga elever i sommar

* Ev. ta emot en ponny för inridning

Och uppepå detta i sommar så ska jag försöka klämma in Turkietresan i Juni, Klantarnas sommarföreställning med allt som hör till, matte B, jobb, kanske läger i Juli m.m m.m

Såå roligt, älskar när det är mycket på gång och speciellt om det är roliga saker som allt detta.


Denna sommaren kommer bli såå bra!


Av Louise Östergren Göransson - 18 april 2011 09:16

Ni vet den fina vita hästen som Gandalf rider runt på i sagan om ringen, här är han och hans ägare:

Av Louise Östergren Göransson - 17 april 2011 20:04

Denna helgen har verkligen gått i hästens tecken. Det började som sagt på lördagen med att mamma, jag och Bella åkte på marknad i Olsäng. Tanken var att Bella skulle vara ponnyridningsponny och så blev också fallet. Tror totalt det var 13 barn som red och betalade   Bella skötte sig helt perfekt och gav en hel del leenden till både barn och äldre som ville klappa på henne. Hon gnäggade lite efter sina kompisar som var hemma i hagen, men annars var hon lugn som en filbunke. Det fanns en hel del djur på plats, bla. lamm, höns, hundar och en get som jag tror gav henne ett lugn. Det hela blev en mycket lyckad dag och vi fick en förfrågan om att vara med på kultur och sparrisdagarna som äger rum längs hela kustvägen den 21-22 Maj, och det ville vi såklart. Så boka in de datumen redan nu och kom och hälsa på oss på orranäsgården. Kika in här: www.kustvagen.com

Nu kommer lite bilder:

                               

Idag var pappa, mamma och jag i fågelmara på dm i skogskörning.

Det var 7 anmälda ekipage med blandade raser som skulle göra 5 olika moment i tur och ordning. Kommer inte ihåg vad de hette, men det var lunnarbänk, långstock, körning med släpa, körning med stockar och ett lydnadsprov med an och frånspänning. Shit vad det var spännande och intressant. Jag glömde till och med bort att ta lite bilder, jag bara söp in all kunskap som flödade och det var så trevligt. Ganska mycket publik som gick omkring och folk i alla åldrar, från spädbarn till en söt liten gubbe på 80 år! Det är ju detta man vill göra med sin häst, verkligen använda den..men oj så svårt. Jag har väääldigt mycket att lära.

En livs levande shirehäst (världens största hästras) var med och tävlade:

 

Och en liten fjording:

 

Och nu ikväll har jag tagit hand om min fina vän. Vi tog en promenad till Möcklö med mamma och Lollo. Det var såå härligt och varmt, blev helt genomsvett. På Möcklö mötte vi en vit ponny som kom ridandes, Pim brydde sig inte ett skvatt, trots att lollo och mamma hade halkat efter så att de inte syntes. Skönt! Nästan hemma gjorde jag repet till tyglar och hoppade upp från en stenmur och så red jag resten av vägen. Det gick jättebra och idag lyssnade han på halterna när jag bara lyfte händerna. Duktiga häst! Nog för att alla hästarna i skogen var fina, men min är ändå den finaste. Min egna Pärlrimm! Hoppas ni också hade en trevlig helg =)

Av Louise Östergren Göransson - 17 april 2011 14:35

 

Frida, jag och Lollo har uppvisning på hästens dag -09

Av Louise Östergren Göransson - 14 april 2011 17:05

På lördag ska mamma, bella och jag till Olsäng för att ha lite ponnyridning och förhoppningsvis tjäna lite pengar. Ska bli trevligt med en liten utflykt, det är nämligen så att det ska arrangeras en marknad på en gård i olsäng, där flera olika landsföretag ska visa upp sina produkter, och då tyckte mamma att vi kunde ta med oss bella.


Kul idé! Hoppas bara det blir fint väder och mycket barn. Så har ni inget för er på lördag mellan 10-15 så kom och hälsa på oss! =)

Av Louise Östergren Göransson - 12 april 2011 11:35

  En härlig sommarkväll -09 med mina fina flickor - Jannice och Lollo

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se