Senaste inläggen

Av Louise Östergren Göransson - 23 maj 2011 11:14

Ja, nu kan jag visa lite bilder på de två nytillskotten.

Först ut är Seven, 2 år, mycket nyfiken:

 

Sedan kommer lillhingsten, 1 år, Champis:

 

Såhär gick det på ihopsläppet:

             

Fortfarende är de inte helt kompisar, men det går sakta bättre för var dag. Jag har fortfarende inte sett Lollo hälsa på dem, men Pim och Bella har. Bella brunstar dessutom, suck.

I Lördags kom Magda för en ridtur. Bella är fortfarende dålig i fötterna, även ifall hon blivit bättre. Mycket av att hon är bättre är nog ungisarnas förtjänst- hon rör sig mer i hagen= cirkulation i hovarna. Och munkorgen, hon har den på sig om dagarna och så får hon äta på kvällarna/nätterna. Tycker så synd om henne, för så fort hon får den på sig går hon och ställer sig i ett hörn längst bort i hagen och tjurar, men bättre det än att hon ska stå i en liten grusruta själv hela sommaren. Nu får hon åtminstonde sällskap.

Magda tog alltså en ridtur på Lollo och idag bekymrade jag mig inte ens om att ta med ett grimskaft. Jag blev så stolt över både Lollo och Magda, när jag såg dem rida fram mellan träden lugnt och fint- bettlöst och barbacka. Ibland ville Lollo gå lite dit hon ville, men när jag lett en stund gick det bra igen. Magda är alltså bara 6 år och har ridit i mindre än ett år, men hon har en sån känsla och är en naturbegåvning så det kan man inte tro. Kolla bara vad fina dem är tillsammans:

   

Även Lollo trivs i Magdas sällskap och hon frustar alltid mycket och går avslappnat med sänkt huvud.

Igår hade jag m.fl möhippa för Mickan som ska gifta sig i Juli. Hon hade pratat om att hon ville rida, så först hade vi tänkt rida på en turridning, men de hade inte ridning för tillfället, då stona skickats iväg för betäckning. Då tänkte vi ta Lollo, bättre med en häst än ingen- men så lyckades hon vricka sig i hagen- Nu är hon bra, alltså inget farligt, men ingen ide att rida på henne då. Så det fick bli ett par fjordingar på Tjurkö. Haha, vilket äventyr, när vi väl var där, hade hästarna rymt ifrån sin hage in i en jobbig klippig skog. Så då fick vi först gå å leta efter dem. Efter en timme hade vi fått tag på dem, tränsat och sadlat så bar det iväg. Jag avstod ifrån att rida men gick med istället. Fjordingarna var 26 och ca 20 år, (kommer inte ihåg exakt) men båda var superpigga. Äldsta pållan var helt genomsvett när vi var klara, men hon tänkte inte alls på att hon kunde bli trött medans de red. De ångade på som två lok i traven och stackars Mickan och Lina kunde knappt få stopp på dem.

     

Men jag tror Mickan tyckte det var härligt ändå! Ser så ut i alla fall:(gamla Vega)

  Nu ska jag snart till stallet- ingen skola och inget jobb idag.

See ya soon!

ANNONS
Av Louise Östergren Göransson - 23 maj 2011 10:37

Bilder från fredags

   

ANNONS

Sitter just nu ute på altanen och försöker få lite färg på min likbleka ben. Rastlös som jag är, måste jag ha något att göra så då får datorn stå ut med att bli stekt. Hade ingen rolig bok.


Det har äntligen lugnat sig lite i flocken, Pim har hävdat sin roll som flockledare och ungisarna verkar nöjda med det. De är dock fortfarende inte polare men de får hålla sig lite närmre nu än innan i alla fall. Fållan är också klar, så nu har det gått mycket lugnare till att ta ut en häst.


Igår kom Mia och vi tog med oss Lollo och Pim till paddocken. Stela tanten Lollo fick gå omkring lös där och pilla i sig lite ätbart, medan Pim fick arbeta. Planen var för dagen att arbeta med lite mer obstacles (typ hinder) i form av koner, tunnor, bommar m.m för att hålla Pims koncentration igång. Eftersom att han är en left-brain extrovert/introvert kan han bli lätt uttråkad och särsklit om man tjatar om samma saker. Vi ställde upp som en liten bana med hinder vi skulle ta oss igenom. Det började med sidepass över en bom, vidare till slalom mellan koner där jag skulle gå på lite längre avstånd vid hans bog, vidare till en tunna- där det var touch it med näsan- godis. Vidare till en åtta mellan koner och slutligen touch it med fötterna på en gammal kabelrulle.


Märktes att det var fredag eftermiddag, för både jag och Mia var jätteokoncentrerade och jag blev mest likgiltig medan mia blev vimsig. Pim skötte sig jättebra men oss tvåbeningar var det värre med. Jag gjorde i alla fall banan två gången sen fick mia testa en gång. Efter det testade vi att göra bakdel mot och påbörjade tricket yoga- när hästen lyfter sitt bakben och tar bak sitt huvud till bakbenet. Vi gjorde bara så att vi knackade med sticken på insidan av hans bakben och när han lyfte fick han beröm. Flytta baken mot var han jätteduktig med, bara vi gjorde rätt. SÅ häftigt å se att bara jag tog bort trycket från honom med min mage, så flyttade han sig, stod jag däremot med magen mot honom= tryck flyttade han sig bort, så verkligen något att bli medveten om å tänka på.


Snobben fick vila   

Visste ni förresten att jag älskar barbapapa

 

Av Louise Östergren Göransson - 18 maj 2011 18:28

Jag lever, är lite lågt på hästfronten däremot.


Pim har nämligen fullt upp med att hålla unghästarna borta ifrån hans damer och tills vi fixat upp en fålla, är det rent av livsfarligt att plocka ut någon. Gud nåde mig om jag plockar ut Pim ensam ur hagen. Paniiiik, tycker Pim då, -mina damer blir kvar hos rivalerna.


De får nu bara gå i hagen och skrota och lära känna varandra. Dessutom får Pim en välförtjänt vila några dagar. Kan väl inte direkt säga att han vilar för han kutar runt som en dåre konstant, för att inte låta tjejerna komma i närheten av lill-hingsten och hans kompanjon. Men han vilar ifrån mig i alla fall. Skulle bjudit på lite bilder, men hittar inte sladden till min mobil, så kan inte föra över några :S Hade nog inte skadat att städa mitt rum nu *suck* det finns ju så mycket roligare att göra! Som nu...ut och gå en runda med hunden =) På återseende.

Av Louise Östergren Göransson - 16 maj 2011 16:31

Pim och Snobben är härmed vänner:

 

Av Louise Östergren Göransson - 16 maj 2011 10:14

Har blivit ombedd att berätta mer om mig själv här på bloggen, därför hänger jag härmed ut lite personligt pinsamt om mig själv. Men det får man ta.


*Jag är barnsligt förtjust i all disneymusik, lyssnar på låtarna precis som vilka andra låtar som helst. Men jag lyssnar också på allt ifrån Shirley Clamp till Paramore.


*Jag dagdrömmer ofta, särskilt när jag är ute och går. Då ser jag möjligheter till stall och fina hagar överallt och fantiserar hur det skulle vara om jag bodde där. På mattelektionerna kan jag komma på mig själv att sitta och drömma mig bort hela lektionen. Oops, inte konstigt att det inte går så bra kanske?


* Jag är egentligen väldigt blyg och är lite folkrädd, hatar att vara i stan. Tycker det är väldigt jobbigt att prata med nya människor efter att den första biten är avklarad- vad jag heter, bor, fritidsintressen o.s.v Men jag är medveten om det och jobbar på det. Tycker däremot inte det är ett dugg jobbigt att ha lektioner där jag lär ut. Det är liksom i ett annat sammanhang.


* Jag är när jag är hemma fruktansvärt lat och mitt rum är konstant stökigt. Skillnad däremot när jag bodde själv och på jobb, då är jag pedant! Likadant i stallet, var sak på sin plats- mamma är tvärtom.


* Jag är skitdålig på att visa känslor! Är bra på att trösta andra och komma med jättebra råd, men mig själv brukar jag inte kunna hjälpa. Allt ska se fint ut på ytan förstår ni!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se