Senaste inläggen

ANNONS
Av Louise Östergren Göransson - 27 april 2011 20:49

Nu kommer inlägget som skulle kommit igår.


Stallet på kvällen, var först lite motigt att ta sig dit efter en tuff arbetsdag, men när jag väl var där ångrade jag mig verkligen inte. Pim har aldrig gnäggat åt mig, men det var det första han gjorde när han såg mig komma i hagen igår. Sen kom han travandes till mig. Myspojken! Jag som trodde att han inte skulle tycka om mig lika mycket för att jag varit ganska tuff mot honom och inte låtit honom göra som han vill (läs:kommit in i min zon). Men detta visar ju faktiskt att det är sånt han behöver. Någon som visar hur han ska bete sig, för det är klart att han inte vet det, unghäst som han är. Nu verkade han trivas med att jag inte kommer och kladdar på honom titt som tätt, å därför kladdar inte han på mig. Dessutom var han mycket mer harmonisk, lugn och sänkte huvudet när jag borstade. Han tyckte det var skönt- första gången! YES, det börjar släppa. Han har nämligen haft den där osäkra sidan kvar när det kommer till beröring, men nu äntligen börjar han uppskatta det, istället för att bara acceptera. Kunde till och med öva på den förbaskade ardennerflätan, för han stod så still, så still och njöööt.

 

Efter detta gick mamma, jag och alla pållarna till havet för att bada fossingarna. Det var så härligt och på vägen hem sen, övade Pim och jag på att springa som man ska göra på utställningarna sedan. Det gick superbra.

Nu orkar jag inte skriva mer, så jag låter alla bilderna tala..

                                 

ANNONS
Av Louise Östergren Göransson - 27 april 2011 09:21

Sitter på skolan och väntar på att mattelektionen ska börja..seegt.


Det är trevligt att två har tagit sig tid att svara på inlägget om tankegångar, men vill ha fler kloka människors åsikter. Jag kommer tjata tills ni svarar!    Det är ju bara så intressant att föra en diskussion och det ger mycket tillbaka, så släng in era åsikter i en kommentar!


Mina tankar fortsätter komma, som ni kanske vet är jag inte överdrivet förtjust i ridskolor, varför behöver vi inte ta nu, men lär de överhuvudtaget ut att man ska hälsa på hästen där? Vet bara att man brukar säga att man ska säga något innan man går in i spiltan boxen, men sen då?


Om ni har några frågor/tankar, skriiiiv!

Av Louise Östergren Göransson - 26 april 2011 20:28

Skulle lagt ut ett inlägg om kvällens hästeri med tillhörande bilder, men det funkar inte att ladda upp. Ni får hålla till godo tills imorgon.


Men glöm inte kolla in inlägget nedan här och svara på mina frågor. Vore jätteintressant!

Av Louise Östergren Göransson - 26 april 2011 17:09

Alltså, jag har funderat mycket på det här nu eftersom att Pim är som han är.


Hur gör ni när ni ska "hälsa" på en häst?

Gör ni er ens det besväret, eller tar ni bara på hästen grimman och går?

Hur berömmer ni hästen? Godis/röst/eftergift/kli?

Klappar ni hästen, när ni tycker eller "frågar" ni hästen först? Om ja, hur?


Detta är absolut inte för att kritisera, utan för att se olika sätt att hantera det här med hästens personliga sfär. Likaväl som er personliga sfär.


Låter ni hästen komma fram till er när som helst? Varför/varför inte?

Hur som helst? T.ex med sura öron?

Kräver ni att hästen ska vara uppmärksam på dig hela tiden, eller när?


Ta er jättegärna tid att svara!

Av Louise Östergren Göransson - 25 april 2011 15:28

 

jag och några av mina ridelever på höstlovskul -09

Av Louise Östergren Göransson - 24 april 2011 21:19

..har vi inte riktigt gjort, men däremot har jag varit på en härlig skogsrunda med Lollo och Annie/Mirabella (även kallad Bella) idag.

 

Jag och Lollo började ridturen med att möta upp dem när de kom ifrån möcklö. Vi hade först tänkt rida ute på Lillö i en kohage, men då den sura bonden som äger marken plöjde på en åker intill, gav vi upp det. Annie kom istället med den briljanta iden att rida bort mot mitt, så det gjorde vi. Lollo var på ett härligt humör, förutom de bakåtstrukna öronen mot Bella lite då och då, så skrittade hon på friskt framåt.

 

Det var så mysigt att kunna rida jämsides i skogen, med varma solstrålar på en och babbla om ditt och datt. Det som inte var mysigt var att jag red barbacka och efter ridturen som tog 2 timmar   var jag helt genomsvett i rumpan. Inte för att jag svettades utan för att Lollo svettades. Dessutom hade jag nog halva hennes päls fastsvettad på mina ridbrallor. Så nu vet jag varför man har sadel - för att inte bli svettig i baken. 


Det blev till och med en liten kort galopp och gamla tanten tog i för kung och fosterland. Vi mötte mycket trevligt längs vägen, Dahls hästar som var överlyckliga av att få komma ut på sommarbete, två ekipage från Säby och tre st trevliga grannar som ville klappa på våra söta djur. När vi var tillbaka var Lollo duktigt svettig så jag spolade av henne och passade på att träna Pim för slangen. Tveksamt först sa han, men sen gick det bra.


Vi passade också på att träna lite ensamma i paddocken, Pimmen och jag, när Lollo var i hagen. Vi övade på att han ska hålla avståndet ifrån mig och att jag inte ska kladda på honom i tid och otid. Det är ju såå svårt, jag vill kela med min gullegris och han vill ha godis av mig och hålla sitt huvud på min axel= mycket dominant hingstbeteende, fyy! Men jag tog mig i kragen och skickade ut honom på en volt runt mig- målet var att han inte skulle komma in så fort jag slutade driva och att han inte skulle komma in med dålig attityd när jag sedan bjöd in honom.


Det gick hyfsat, han hade ändå väldigt bra fokus på mig trots att grannen bredvid paddocken hade barnkalas och att Lollo var utom synvinkeln. Några gnäggningar blev det, men inget spring- så bra! Det går framåt. Måste hålla på så här ett tag att han inte får komma utan att jag bjuder in honom, eftersom att han kommit in en trotsålder. Men det ska det nog gå att få bort så småningom.


Imorgon ska jag till Senoren för att ha ridlektion och senare under dagen ska jag till en man i Fågelmara och fynda körgrejer. Håll tummarna att jag hittar en sele som passar Pim!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se