Senaste inläggen

Av Louise Östergren Göransson - 5 september 2011 14:16

Har ju inte bloggat flitigt alls här under sommaren och inte berättat något om vad Pim och jag sysslat med. Men efter ett sommarlov, går det nu så här fint att skritta och trava lite, svänga lätt med sitsen, stanna och backa med bara en lätt viktförskjutning, gå över bommar och flytta bak och framdel så lätt och fint. Dessutom behöver man ju faktiskt inget bett och inte ens en sadel, nä, grimskaft är också överflödigt när man ska leda   Min underbara Prinspim! 

               

(Kassa mobilbilder)

ANNONS
ANNONS
Av Louise Östergren Göransson - 3 september 2011 20:38

Haft en som alltid trevlig dag i Jämjö på hästens dag! Har sett allt ifrån hundar till dragkamp mellan ardenner och starka män.


Helt underbart att se allt man kan använda hästen till och är också glad att fler och fler släpper prestationskraven och bara har kul med sin häst. Extra plus att många börjar anamma horsemanship. Njut av bilderna och få lite inspiration till vad DU kan hitta på tillsammans med din häst. För glöm inte att ni är ett ekipage, två blir en...


Rallylydnad med jyckar

 

Löslongering

 

Riduppvisning med friesierteamet "Black pearls"


   

Miljöträningsvisning


             

Bruksridning

  

Pims alltid så läckra pappa Isidor   deltog i rasparaden bland många andra raser


 

Dressyrkörning

     

Jag vill göra ALLT med Pim!

"When your horse is a part of you, anything is possible"

Av Louise Östergren Göransson - 2 september 2011 12:04

Vad är väl bättre än sol, ljumma vindar och en Prinspim?


           

Av Louise Östergren Göransson - 28 augusti 2011 21:00

V. 29, mitten av Juli hölls den årliga premieringen på naturbruksgymnasiet i Bräkne-hoby. Denna dag var det raserna shetland, haflinger, ardenner och nordsvensk som skulle ställas ut och få sina omdömen.


Pim och jag var ju såklart där och skulle visa upp oss eller snarare Pim skulle visa upp sig för domarna. Allt gick jättebra, förutom att jag snubblade i den tunga grusen när vi sprang, vilket gjorde att Pim var tvungen att sakta ner en stund. Han mättes också, och nu är stora pojken 150 cm hög och växer ännu.

Omdömet blev-

Typ: 9 poäng, harmonisk och utmärkt rastyp

Huvud, bål, hals: 8 poäng, Vackert huvud, välformad hals, bra överlinje och kors

Ben: 7 poäng, relativt korrrekt, ngt små ledgångar

Skritt: 7 poäng, energisk med något kort

Trav: 6 poäng, energisk men något kort och markbunden.

Totalt 37 poäng, tror att mitt misstag med snubblandet drog ner poänget på traven, men vi kommer igen nästa år som 4-åring och strävar efter att höja poängen på gångarterna. Allt som allt är jag jättenöjd över vår insats och framför allt är jag så nöjd att Pim var så lugn och lyssnade på allt jag bad om så lätt och utan protester.


 

         

Av Louise Östergren Göransson - 28 augusti 2011 12:57

Ja, det kommer säkert en dag då man behöver rida i regnet och vill ha med sig ett paraply    Så tills dess får pållarna 3 vänja sig vid något som fladdrar!

                         

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se